In the Mix

Dr. Edward Bach

Dokter Edward Bach was een Engelse arts. Hij ontwikkelde de Bachbloesemtherapie, een homeopatische behandelmethode. Hij ging uit van een holistische visie, wat betekent dat alles (lichaam, geest en ziel) met elkaar verbonden is. Bach was er van overtuigd dat ziekte eerst in het energetische of psychische veld zou ontstaan, dus in het aura en de psyche van de mens en zich daarna zou openbaren in het menselijk lichaam. Daarom besloot hij om op zoek te gaan naar bloesems en plantendelen die de eigenschappen hadden om de zieke mens energetisch te behandelen, het geneeskrachtig potentieel te deblokkeren en daardoor de balans tussen lichaam en geest te herstellen.

Balans

Het in balans brengen van lichaam, geest en ziel is de pijler waarop de Bachbloesemtherapie rust. Bach was ervan overtuigd dat wanneer bepaalde emoties niet goed worden verwerkt, er een disbalans kan ontstaan die uiteindelijk ziekte kan veroorzaken in het lichaam.

De bloesems hebben niet het doel om emoties zoals angst, boosheid, jaloezie, verdriet etc. te onderdrukken of te laten verdwijnen, maar om ze weer in balans te brengen en de positieve eigenschappen helpen integreren. Blinde vlekken lossen op, waardoor er nieuwe inzichten komen.

Typeremedie of stemmingsremedie

Je kunt hierbij een onderscheid maken tussen typeremedies (gekoppeld aan de persoonlijkheid en het karakter) en stemmingsremedies (gekoppeld aan een situatie). Bij een typeremedie gaat het vaak om het doorbreken van diepgewortelde gedragspatronen, zoals bijvoorbeeld het niet uit de verf kunnen komen als gevolg van diepgewortelde angsten, jaloezie, onverwerkt verdriet, pessimisme, bemoeizucht, onzekerheid of een traumatische ervaring uit de kindertijd.

Een stemmingsremedie wordt vaak tijdelijk ingezet om iemand door een moeilijke periode heen te helpen, zoals bijvoorbeeld een (v)echtscheiding. Of om iemand een extra boost te geven tijdens een examen, optreden, of sollicitatiegesprek.

In the mix

Tijdens een In the mix consult, kijk ik samen met jou naar wat er in balans gebracht mag worden. Dat kan bijvoorbeeld faalangst zijn, onzekerheid, onrust, verdriet, perfectionisme, maar ook diepgaande thema’s zoals bijvoorbeeld rouwverwerking en zingeving.

Vervolgens stel ik in overleg met jou een persoonlijke Bachbloesem mix samen, die je voorafgaand aan de massagebehandeling inneemt. Tijdens de massagebehandeling kunnen de bloesems dan hun werk doen. In sommige gevallen is deze eenmalige inname voldoende, omdat de (h)erkenning van de disbalans en de Bachbloesem mix een opening creëren, waarbinnen jouw bewustzijn zich verder gaat verruimen. In andere gevallen is het noodzakelijk om de betreffende mix gedurende een aantal weken, danwel maanden te blijven gebruiken. Zeker wanneer het een typeremedie betreft.

Informatie en contact

Jouw investering in deze 90 minuten durende massagebehandeling (inclusief een flesje persoonlijke Bachbloesemmix) bedraagt Euro 111,-. Een navulling kost Euro 25,-. Wil je graag wat meer informatie, of meteen een afspraak maken, dan kun je een whatsapp sturen, of bellen naar: 06-260 31 722, of een bericht sturen via het contactformulier.

Ervaringen van klanten

“Koosje is een lief, kundig persoon met magische handen. Ze vind zonder aarzelen je blokkades en helpt je deze op te ruimen, middels adviezen, massagebehandelingen en Bachbloesems. Een echte aanrader! Groetjes Els.”

“Super fijn elke keer weer. Koosje is een ontzettend warm persoon die je goed ziet een aanvoelt. Je bent geen nummertje. Ze is heel betrokken en kijkt naar wat je echt nodig hebt. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende keer, een aanrader voor iedereen, D”. 

“Lieve Koosje, heel graag wil ik je nog heel erg bedanken voor jouw betrokkenheid, tijd en aandacht. De Bachbloesems hebben me echt zo fijn geholpen, dankjewel”. 

Tijdens mijn transformatieproces loop ik soms tegen flinke blokkades aan. Met hulp van jouw warme en betrokken persoonlijkheid, wijsheid, en kennis van Bachbloesems voel ik mij hierin enorm gesteund.  Veel liefs van een heel dankbaar mens”.