Paranormaal… doe ff ‘normaal’

Paranormaal, doe ff ‘normaal’ …

Als het over spiritualiteit en paranormale zaken gaat, zijn er mensen die dolenthousiast opveren vanuit hun stoel evenals mensen die bedachtzaam hun wenkbrauwen fronsen… Ikzelf heb jarenlang met van die gefronste wenkbrauwen rondgelopen als het over deze onderwerpen ging. Ik had hier oordelen over, terwijl ik eigenlijk niet eens echt wist wat het was. Want wat een boer niet kent, dat eet ie niet, toch?

Maar dan gebeuren er dingen, zowel leuke als minder leuke, die je gewoonweg niet verstandelijk kunt verklaren. Dit gaf aanleiding om me er eens in te gaan verdiepen.

De een gelooft in (bescherm) engelen, een ander in ruimtewezens en UFO’s en weer een ander doet alle overklaarbare zaken af als puur toeval. Paranormaal en spiritueel wordt vaak in één adem genoemd, terwijl het, mijn inziens, wel degelijk verschillende zaken zijn. Mensen die spiritueel zijn, zijn meestal in meer of mindere mate ook paranormaal. Mensen met ontwikkelde paranormale vermogens, zijn niet per definitie altijd spiritueel.

Maar wat is spiritueel en wat is paranormaal? Paranormaal is (zoals ik het ervaar) helderzien, heldervoelen, helderweten, helderhoren, aura’s kunnen zien, contact hebben met overleden mensen, contact hebben met gidsen, engelen en anderen. Nog steeds vinden veel mensen dit raar en eng omdat het ongrijpbaar is, terwijl veel mensen in hun leven een of meerdere paranormale ervaringen hebben opgedaan. In de middeleeuwen werd je op de brandstapel gezet als je je hier openlijk mee bezig hield en die angst zit er bij veel mensen onbewust toch nog wel een beetje in. Maar iedereen heeft een ‘derde oog’ en kan in meer of mindere mate zijn helderziendheid, heldervoelendheid, helderwetenheid en intuïtieve vermogens ontwikkelen (rechter hersenhelft). Er zijn mensen die zich hier volledig mee identificeren evenals mensen die zich hier volledig voor afsluiten. Zoals voor alle dingen in het leven is het vinden van een juiste balans hierbij denk ik het sleutelwoord.

Hetzelfde geldt voor spiritualiteit. Spiritualiteit staat voor mij gelijk aan persoonlijke ontwikkeling. Het vergroten van je bewustzijn, het opruimen van blokkades, loslaten van automatische patronen, kortom de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk. Ik vind het helemaal geweldig om hiermee bezig te zijn, maar niet 24/7. Ik heb er dan wel mijn werk van gemaakt, maar ga daarnaast ook graag met vriendinnen naar de bios, sportschool en doe leuke dingen met mijn kids!